BTW teruggave

U heeft via het zonnepanelenproject van de gemeente Heumen bij Volta Solar een zonnestroomsysteem gekocht. De btw die hiervoor in rekening wordt gebracht op de aanschaf, montage en administratieve kosten, kunt u terugvragen van de Belastingdienst. Het terug te vragen btw-bedrag wordt verminderd met een forfait, dit zal een bedrag tussen de €20 en €200 zijn, afhankelijk van het opwekvermogen van de zonnepanelen. Deze teruggaveregeling is alleen mogelijk voor particulieren die zich bij de Belastingdienst laten aanmerken als “ondernemer”. Dit een eenmalige handeling die wij in opdracht van de gemeente Heumen volledig voor u uitvoeren, zodat u daar zelf zo min mogelijk energie in hoeft te stoppen.

 

Hoe werkt de btw-teruggave?

Wij nemen het hele traject van de btw-teruggave voor u uit handen. Deze service is inbegrepen in de kosten voor de volledige ontzorging voor de aanleg van de zonnepanelen en maakt onderdeel uit van de overeenkomst die u met de gemeente Heumen heeft gesloten.

 

Wij zorgen voor de aanmelding bij de Belastingdienst

Als u de btw op de aanschaf en installatie van uw zonnestroomsysteem en de administratieve kosten terug wilt vragen, is het verplicht om u bij de Belastingdienst aan te melden. We registreren u bij de Belastingdienst als btw-ondernemer. De registratie heeft geen gevolgen voor andere belastingen, zoals de loon- of inkomstenbelasting.

 

Wij vragen uw btw terug bij de Belastingdienst

De btw die u betaald heeft over de aanschaf en installatie en over de administratieve kosten van uw zonnepanelen vragen wij voor u terug bij de Belastingdienst. Het duurt meestal 2 à 3 maanden voordat de Belastingdienst de btw rechtstreeks op uw bankrekening terugstort.

 

Wij zorgen ervoor dat u aan alle wettelijke voorwaarden voldoet

Voor btw-ondernemers gelden bepaalde verplichtingen. Wij zorgen ervoor dat u hieraan voldoet. Zo dienen wij alle btw-aangiften in, verzorgen wij uw administratie omtrent de zonnepanelen en doen een beroep op een aantal goedkeuringen van de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën.

 

Wij stoppen alle verplichtingen bij de Belastingdienst

Wij regelen dat de Belastingdienst u geen verplichtingen meer oplegt. U hoeft bijvoorbeeld geen btw-aangiften meer te doen, of een administratie bij te houden. Praktisch merkt u niets meer van uw btw-registratie, behalve natuurlijk de btw die op uw rekening is bijgeschreven. Er zijn geen verdere voorwaarden of eisen.

 

Bent u ondernemer?

Wanneer u bij de Belastingdienst al geregistreerd bent als ondernemer voor de btw, kunnen wij de btw-teruggave niet voor u regelen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw adviseur.

 

BTW teruggave....hoe werkt dat?

Wij nemen in opdracht van de gemeente Heumen het hele traject van de btw-teruggave voor u uit handen. Deze service is inbegrepen in de kosten voor de volledige ontzorging voor de aanleg van de zonnepanelen en maakt onderdeel uit van de overeenkomst die u met de gemeente Heumen heeft gesloten. Op deze website kunt u precies zien wat wij in dit traject voor u doen.

 

BTW terugvragen